سیم ارت مفتول یا سیم های خشک:
کابل و سیم ارت مفتول به صورت یک سیم مسی یک رشته میباشد که به سیم های خشک نیز معروف بوده و جهت فرم کاری داخل تابلو برق کاربرد دارد. هادی این نوع سیم ها از مس استاندارد شده با پوششی از ماده پی .وی.سی است ولتاژ نامی سیم ، 750/450 ولت است و برای جریان های مختلف ، با سطح مقطع عای 1.5 تا 240 میلی متر مربع ساخته میشود.
ارت خشک و سیم مفتولی(سیم تابیده)
سطح مقطع این سیم از تابیدن تعداد مشخصی رشته های مسی بدست می آید سیم مفتولی به صورت یک سیم مسی یک رشته میباشد که به سیم های خشک نیز معروف بوده و در همه جا بخصوص در تابلو های برق کاربرد دارد. هادی این نوع سیم ها از مس تک لا و یا تابیده شده و جنس عایق PVC میباشد .ولتاژ کارکرد آن 750/450 ولت بوده. . رنگ عایق زرد/سبز این نوع سیم بعنوان ارت خشک استفاده میشود.
توضیحات
- سیم 16 ارت خشک
- سیم 25 ارت خشک
- سیم 35 ارت خشک
- سیم 50 ارت خشک
- سیم 70 ارت خشک
- سیم 95 ارت خشک
- سیم 120 ارت خشک
- سیم 185 ارت خشک
سیم ارت
سیم ارت از افراد هنگام کار با لوازم برقی حفاظت می کند. به طوری که بدنه وسیله را با یک سیم به لوله آب و با قسمتهای مرطوب زمین متصل می کند. این سیم به چاه ارت وصل می شود اما برای صرفه جویی، آن را به لوله آب وصل می کنند.سیم یا کابل ارت از جان افراد هنگام کار با لوازم برقی محافظت میکند. با اتصال آن به بدنه لوازم برقی در صورتی که به هر دلیلی بدنه برقدار شود، اتصال کوتاه انجام شده و فیوز محافظ عمل میکند .
جهت استفاده از سیستم ارت هر ساختمان یا مجتمع حتما باید دارای چاه ارت با ساخت کاملاً فنی باشد . وصل کردن این سیم به لوله آب ساختمان یا اسکلت فلزی آن کاملاً اشتباه و خطرناک است .
هدف از راه اندازی سیستم ارت در ساختمان های مسکونی و تجاری بررسی روش های عملی ایجاد زمین حفاظتی برای ساختمان های موجود و ساختمان هایی که در دست اجرا هستند جلوگیری از حوادث ناشی از برق گرفتگی و آتش سوزیهای ناشی از جریان های نشتی و خطرات ناشی از صاعقه می باشد .
لزوم استفاده از سيستم ارت :
برای حفاظت افراد و دستگاه ها ، واتاژ های اضافه ای که در بدنه تولید می شود سبب آسیب رساندن به دستگاهها و افراد ميشود. ولتاژهاي خیلی زياد و خطرناك ناشي از برخورد صاعقه با دكلهاي کامپیوتری بایستی در جایی خنثی شوند. . در راستای همین منظور استفاده از سيستم ارت و حفاظت از تجهيزات ضروری به نظر می رسد.با افزایش استفاده از سیستم های دیجیتال و حساس،بازنگري در طراحي ، نصب و نگهداري سيستم هاي حفاظتي گراندينگ لازم و ضروری می شود . به صورت کلی اهداف به كارگيري سيستم ارتينگ و استفاده از سیم ارت شامل موارد زیر است:
برقراری حفاظت و ايمني جان انسان
برقراری حفاظت و ايمني وسايل و تجهيزات الكتريكي و الكترونيكي
فراهم آوردن شرايط ايدهال برای كار
جلوگيري از ولتاژ تماسي
حذف ولتاژ اضافي
جلوگيري از ولتاژهاي ناخواسته و صاعقه
اطمينان از قابليت كار الكتريكي
امروزه مباحث ارتینگ در بین جامعه مهندسین ایران بسیار مورد توجه قرار گرفته است و مهندسان با در نظر گرفتن بسیاری از فاکتورهای مهم سیستم ارتینگ را برای شرایط مختلف پیاده سازی و اجرا می کنند.
جریان برق، مزایای بسیاری به زندگی انسانها آورده است اما نباید فراموش کنیم برق به همان اندازه که یک موهبت بزرگ به شمار میرود، میتواند خطرناک و کشنده هم باشد. با این حال زیاد جای نگرانی نیست زیرا در یک مدار الکتریکی، همواره یک سیم وجود دارد که به زمین وصل میشود تا تمامی جریانهای الکترونیکی اجسام رسانا را تخلیه کند.
در این موضوع که سیم ارت در زندگی ما نقشی بسیار ضروری و مهم دارد، شکی نیست، پس لازم است جهت تهیه سیم ارت برای وصل در مدار، اطلاعات بیشتری در اختیار داشته باشیم. در ادامه مطلب، سیم ارت مفتولی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
جزئیاتی درمورد سیم ارت مفتولی
سیم مفتولی، از یک رشته رسانا به جنس مس و عایق پلیمری تشکیل شده است. این سیم که نام عامیانه آن «سیم خشک» است، در ساختمانسازی و تابلوهای برق کاربرد زیادی دارد. هنگام خرید سیم مفتولی، باید دقت کرد که از جنس مس باشد زیرا حالت استاندارد و جهانی آن، بدین شکل است.
البته به خاطر پایین آوردن هزینهها، گاهی از سیم مفتولی آلومنیومی هم استفاده میکنند که با توجه به خطرات احتمالی در آینده، خرید این نوع سیم توصیه نمیشود. البته سیم آلومینیومی کاربردهای خاص خود را در صنعت دارد.
یکی از دلایل اصلی اتصال سیم به زمین – معمولا به لوله آب یا چاه ارت که با رعایت جوانب فنی ساخته شده باشد، متصل میشود– حفاظت از لوازم خانگی و همه افراد داخل خانه یا اداره از برقگرفتگی است.
در واقع سیم ارت با کنترل ولتاژ اضافی و تخلیهی آن، وظیفهی بسیار مهمی انجام میدهد. اگر مدار الکتریکی دچار نشتی برق شود، سیم ارت سطح ولتاژ را در حالت ثبات نگه خواهد داشت. معمولا در بازارهای ایران و جهان، رنگ روکش سیم ارت مفتولی ترکیبی از دو رنگ سبز و زرد است.
تفاوت سیم ارت مفتولی با سیم ارت افشان؛ کدام بهتر است؟
سیم ارت مفتولی به هیچ وجه انعطاف یا قابلیت خم شدن ندارد و اصلا به همین خاطر به آن سیم خشک میگویند.
سیم ارت افشان نسبت به سیم ارت مفتولی، هم انعطاف بیشتری دارد و هم به خاطر هادیهای چند رشتهای درهم تنیدهای که دارد، از مقاومت الکتریکی بالایی برخوردار است. با توجه به اینکه سیم ارت قرار است از داخل لولهها و گچها عبور کند و به داخل چاه ارت یا فاضلاب برود، سیم ارت مفتولی بیشتر توصیه میشود.
گرچه هردو سیم کم و بیش خصوصیات یکسانی دارند و تنها موارد استفاده از آنها تفاوت دارد.
سیم ارت روکش دار
سیم ارت یکی از مهمترین انواع سیمهای برق مورد استفاده در صنایع گوناگون و همچنین ساختمان سازی است. وجود این سیم در سیستم سیمکشی تمامی ساختمانها ضروری است و میتواند خطرات ناشی از برق گرفتگی را تا حد زیادی کاهش دهد. سیم ارت نقش محافظتی خود را با انتقال نیروی الکتریکی به زمین انجام میدهد، به همین دلیل در اصطلاح به آن سیم ارت (earth) یا زمین گفته می شود.
سیم ارت در مدلهای گوناگونی تولید میشود که یکی از ایمنترین انواع آن سیم ارت روکش دار است. سیمهای ارت بیشتر به حالت لخت و بدون روکش تولید میشوند، اما نوع روکش دار آنها که با نام سیم Green 6 THHN نیز شناخته میشود، دارای پوششی از جنس پلاستیک یا پی وی سی است، که از رشتههای در هم تنیدهی سیم ارت در برابر رطوبت و سایر عوامل بیرونی محافظت میکند.
استفاده از واژهی سبز (Green) در نام این نوع از سیمهای ارت به کاربری سیم ارت روکش دار اشاره دارد. این سیمها برای استفاده در فضای باز طراحی شدهاند و بخاطر وجود عایق پلاستیکی سبز یا سبز و زردشان مقاومت بالایی در برابر عوامل طبیعی دارند. سیم ارت روکش دار نه تنها برای حفظ ایمنی کل سیستم سیمکشی الکتریکی در فضای باز کارآمد است، بلکه میتواند درهنگام وقوع صاعقه و رعد و برق، به عنوان یک رسانای عالی عمل نماید و انرژی الکتریکی بسیار شدید این پدیدهها را به زمین منتقل کند.
رشتههای مفتولی به کار رفته در سیم ارت روکش دار همچون سایر مدلهای سیم ارت از جنس مس ساخته شدهاند. مس رسانای قدرتمندی برای جریان الکتریکی است و میتواند درهنگام بروز سوانحی همچون اتصالی در سیمهای اصلی یا برخورد بدن انسان با سیم لخت باردار، با سرعت هرچه تمامتر و با انتقال بخشی از نیروی الکتریکی به زمین، جریان منتقل شده به انسان یا وسایل دیگر را کاهش دهد. سیمهای ارت دارای روکش معمولا نسبت به سایر سیمهای زمین از ماندگاری بالاتری برخورداند و میتوانند تا سالیان سال بدون کوچکترین خوردگی یا رطوبتزدگی به فعالیت ادامه دهند. این سیمها در قالب استاندارد سایزی نیز تولید میشوند و شما میتوانید اندازههای گوناگون آن را مورد استفاده قرار دهید.
سیمهای ارت دارای روکش زیتون با بالاترین کیفیت و تحت استانداردهای بین المللی تولید میشوند و شما میتوانید برای استعلام از قیمت سیمها و آشنایی با نحوهی ثبت سفارش خود با تیم پشتیبانی ما در تماس باشید. متخصصین فروشگاه کابل و سیم زیتون در سریعترین زمان ممکن پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.